Parohia Ceacu
Site-ul oficial Parohia Ceacu, cu hramul Sfântul Ierarh Nicolae şi Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel, din Protopopiatul Calarasi al Episcopiei Sloboziei și Călărașilor.

Hramul parohiei Ceacu din Protopopiatul CălărașiNoutati
07-07-2016 11:36
Miercuri, 29 iunie 2016, Parohia „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” - Ceacu, și-a sărbătorit hramul. Sărbătoarea a început în seara zilei de 28 iunie, prin săvârșirea Vecerniei, la care au participat preoți din parohiile vecine avîndu-l în frunte pe Preacuviosul Părinte Protosinghel Lucian, starețul Mânăstirii Coslogeni din Protopopiatul Călărași.

În ziua hramului a fost săvârșită Utrenia urmată de Sfânta Liturghie și de slujba parastasului pentru ctitorii și binefăcătorii bisericii trecuți la Domnul.

La invitația preotului paroh Rafael Birtașu, la sărbătorirea Sfinților Apostoli au participat 9 preoți din Protopopiatul Călărași, domnul Primar al Comunei Cuza-Vodă, Marius Cojocaru și domnul consilier local Adrian Tunsu. Credincioșii au fost prezenți în număr mare, s-au împărtășit cu Sfintele Daruri iar la plecare au primit pachete cu hrană caldă, pregătite de doamnele din Comitetul parohial, în cinstea Sfinților ocrotitori.

Comuniunea ne-a adus mai aproape și ne-a făcut să reflectam la binefacerile pe care Sfinții Apostoli Petru și Pavel le revarsă asupra noastră.

A consemnat preot paroh Rafael Birtașu.