Lumina Sfântă în Parohia Ceacu

Hristos a Înviat, pentru ca noi să luăm dumnezeirea, prin moartea Sa, moartea se pierde iar noi câștigăm raiul: „Noi totdeauna purtăm în trup moartea lui Hristos, ca şi viaţa Lui să se arate în trupurile noastre“ (2 Cor. 4, 10). Învierea Sa ne dă putere, murim păcatului și înviem lui Dumnezeu: „Iar dacă Hristos locuieşte în voi, trupul vostru este mort pentru păcat… Şi dacă Duhul Celui ce a înviat pe Hristos din morţi, locuieşte în voi,… vii va face şi trupurile voastre“ (Rom. 8, 10-11).


Sfinții Părinți subsumează: ,,Hristos şi trupul Său jertfit, iar prin aceasta sfințit, pnevmatizat și transparent pururea în faţa Tatălui, e ca un miros de bună mireasmă înaintea Lui, arătând prin aceasta deplina predare a Sa, ca om, Tatălui” (Sfântul Chiril al Alexandriei).


Și credincioșii Parohiei „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” – Ceacu din Protopopiatul Călărași, s-au pregătit pentru învierea Mântuitorului prin prezența în număr mare la Slujbele din Săptămâna Patimilor dar și printr-o examinare interioară prin Taina Sfintei Spovedanii.


Astfel pregătiți au înfrumusețat sfântul locaș pentru marea sărbătoare, iar seara au venit pentru a se întâlni din nou cu Cel ce a „rupt legăturile iadului”. Comuniunea a devenit deplină odată cu primirea marelui dar al vieții prin Euharistie.


A consemnat preot paroh drd. Rafael Birtașu.Se încarcă
Se încarcă
0%
încărcat
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...