Cerc Catehetic în Parohia Ceacu din Protopopiatul Călărași

Vineri, 25 martie 2016, Protopopiatul Călăraşi a organizat cerculcatehetic lunar care a avut loc la Parohia Ceacu.

La această întâlnire auparticipat 35 de copii, grupaţi pe două categorii de vârstă, dar şi următoriipreoţi: preacucernicul părinte Ilie Ramon Eugen, Protopop de Călărași,preacucernicul părinte Popa Marian de la Parohia Cuza Vodă, preacucernicul părinte ComănescuVicenţiu Vasile de la Parohia Călăraşii Vechi, preacucernicul părinte IonceIoan de la Parohia Vâlcelele, preacucernicii părinți Mihai Daniel Costin şiNedelea Constantin de la Parohia Ştefan Vodă, preacucernicul părinte Onea Ionde la Parohia Dragalina, preacucernicul părinte Nemţanu Ionuţ de la Parohia SfântaMare Muceniță Anastasia şi preacucernicul părinte paroh Birtaşu Rafael Florian care a şisusţinut ora de cateheză. De asemenea, au mai participat şi doamnele FlangeaNiculina şi Rodica Stoian, cadre didactice la şcoala din localitate cu careparohia are încheiat un parteneriat de colaborare.

Tema propusă a fost: ,,Buna Vestire înviaţa tinerilor”.

Preacucerniculpărinte paroh a expus mai întâi importanţa sărbătorii Bunei Vestiri după carecu ajutorul unei prezentări PowerPoint, i-a provocat pe tinerii prezenţi, la odezbatere interactivă având ca temă faptele bune.

Copiiiau completat rebusuri cu teme religioase, iar împărţiţi în două grupe au oferitalternative pentru tineri, în zilele de sărbătoare şi nu numai. Ca izvoare de inspiraţie s-aufolosit Sfânta Scriptură, Sfânta Tradiţie, Vieţile Sfinţilor şi cultul divin,iar întreaga oră s-a bucurat de o armonie stilistică adică limbajul folosit afost pe înţelesul copiilor posedând naturaleţe, claritate, demnitate şicorectitudine astfel încât ora a fost apreciată de toţi participanţii.

Înîncheiere preacucernicul părinte protopop i-a felicitat pe copiipentru activitatea lor catehetică amintindu-le că anul 2016 a fost declarat de către Sfântul Sinod ca An omagial al educaţieireligioase a tineretului creştin ortodox şi invitându-i ca sub purtarea degrijă a părintelui paroh, să participela Concursul național de creație „Biserica și Școala din sufletul meu” organizat cu aprobarea Sfântului Sinod alBisericii Ortodoxe Române, de către Sectorul teologic-educaţional alPatriarhiei Române în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale.

Ora de cateheză s-a încheiatprin rostirea rugaciunii “Cuvine-se cu adevărat,, de toţi copiii care au primitdulciuri şi cărticele potrivit vârstei lor din partea parohiei. A consemnat preot Nemţanu Ionuţ.
Se încarcă
Se încarcă
0%
încărcat
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...