Grupul de cateheză al Parohiei Ceacu în pelerinaj

În dimineața zilei de 28 august, copiii din Cercul de cateheză al Parohiei “Sfinții Apostoli Petru și Pavel“ – Ceacu din Protopopiatul Călărași, au plecat în pelerinaj către Mânăstirile din Episcopia Sloboziei și Călărașilor.

Împreună cu părintele paroh, au vizitat Mănăstirea Tăriceni, unde Preacuviosul Părinte Porfirie le-a vorbit despre Sfânta Mănăstire și despre viața monahilor. Am plecat bucuroși către Mănăstirea Libertatea, unde ne așteptau Maica Daria și Preacuviosul Părinte Juvenalie, care ne-au prezentat istoricul Mănăstirii și frumusețile unei obști de maici.

De acolo, ne-am îndreptat către Mănăstirea Sfânta Cruce-Coslogeni, unde Preacuviosul Părinte Eftimie le-a arătat copiilor Sfânta Cruce de piatră din Paraclisul Mânăstirii, vorbindu-le și despre minunile care s-au săvârșit aici.

Părăsind Sfânta Mănăstire ne-am îndreptat către orașul Slobozia, unde ne-am închinat la moaștele sfinților din Mănăstirea Sfinții Voievozi, primind îndrumări de la Părintele Nectarie și binecuvântări din partea Preacuviosului Părinte Arhimandrit Rafail, Starețul Mănăstirii, copiii au aflat astfel de unde provine numele de Slobozia și cum Sfânta Mănăstire a supraviețuit trecerii nemiloase ale timpului.

Următoarea Mănăstire pe lista noastră a fost Shitul Sfântul Gheorghe-Amara, unde copiii au fost întâmpinați de Preacuviosul Părinte Grigore care le-a arătat biserica, paraclisul dar și ferma mânăstirii, dăruindu-le și câte o icoană cu Sfinții ale căror moaște se găsesc în biserica Mănăstirii Sfinții Voievozi.

Îndreptându-ne spre casă am vizitat și Catedrala Înălțarea Domnului din Slobozia unde se săvârșea Slujba Vecerniei, copiii închinându-se la racla cu sfintele moaște din incinta Catedralei, bucurându-se și de frumusețea parcului din vecinătatea Catedralei. În jurul orei 19 am revenit pe meleagurile Ceacovene, copiii întorcându-se plini de entuziasm și bucurie, dornici fiind pentru un nou popas duhovnicesc și de o nouă revedere.

A consemnat preot paroh Rafael-Florian BIRTAȘU.

[https://protoieriacalarasi.ro/files/images//2015/09/1.jpg"] [https://protoieriacalarasi.ro/files/images//2015/09/2.jpg"] [https://protoieriacalarasi.ro/files/images//2015/09/3.jpg"] [https://protoieriacalarasi.ro/files/images//2015/09/4.jpg"] [https://protoieriacalarasi.ro/files/images//2015/09/5.jpg"] [https://protoieriacalarasi.ro/files/images//2015/09/6.jpg"]
Se încarcă
Se încarcă
0%
încărcat
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...